113 gradații de merit alocate în acest an cadrelor didactice și nedidactice din Olt. Azi începe depunerea dosarelor

762

Dacă anul trecut sute de profesori și angajați din sistemul de învățământ care sperau să obțină gradații de merit au fost lăsați cu ochii-n soare, IȘJ Olt neorganizând concurs pentru sesiunea 2019, pentru sesiunea 2020 candidații pot depune dosarele începând de azi.

Potrivit legii, cadrele didactice ce obțin gradații de merit primesc pe o perioadă de 5 ani de zile încă 25% din salariul de bază la venitul salarial. Profesorii și personalul din sistem din județul Olt care sperau să susțină concurs pentru a obține gradație au fost nevoiți să aștepte doi ani supă ce Inspectoratul Școlar Județean Olt a anunțat că pentru sesiunea 2019 nu va organiza concurs, motivul fiind lipsa locurilor vacante.

Pentru sesiunea 2020, sunt vacante 113 locuri în total, dintre care 22 pentru personalul didactic auxiliar, unul pentru personal de conducere și restul pentru personal didactic. Cele mai multe sunt pentru: învățători-22, educatori-16, profesori limba română-10 și disciplinele tehnologice-10.

Depunerea dosarelor încpee astăzi, în perioada 25 mai- 3 iunie candidații putând depune dosarele la secretariatul unității de învățământ cu personalitate juridică. Rezultatele parțiale vor fi afișate pe 10 iulie, iar cele finale pe 30 iulie. Ordinea ministrului Educației va fi emis până pe data de 24 august.