VEȘTI BUNE Au ieșit rezultatele pentru 43 de probe din cele 72 recoltate în focarul de la Ambulanță

944

Specialiștii laboratorului DSVSA Olt au analizat 43 de probe din cele 72 recoltate în urmă cu două zile de la angajații Ambulanței Olt, dar și de la cele 35 de persoane ( pacienți și angajați) ai spitalului privat de la Piatra Olt. Niciuna dintre probe nu este pozitivă. La acest maoment mai sunt în lucru 19 probe.

Vești bune oferite de specialiști în cazul focarului de la Ambulanța Olt. Deși au mai fost analizate 43 de probe din cele 72 recoltate în urmă cu două zile, nicuna nu este pozitivă. Autoritățile au decis, la mijlocul săptămânii, în urma analizării situației d ela Serviciul Județean de Ambulanță Olt, Stația Slatina, testarea întregului personal, dar și a pacienților și personalului spitalului privat d ela Piatra Olt, unde unul dintre medicii de la SAJ Olt diagnosticat cu coronavirus a asigurat servicii medicale. Din fericire niciua din probele recoltate nu a fost pozitivă.

În acest caz au fost băgate în izolare sute de persoane care au intrat în contact cu cele 15 angajați ai SJA Olt depistați pozitiv la testul COVID 19.

Până la acest moment, în Olt au fost diagnosticați cu coronavirus un număr de 67 de olteni. Dintre aceștia, 45 s-au vindecat, iar două au pierdut lupta pentru viață, în spital aflându-se 20 de persoane, 14 fiind angajați ai SAJ Olt.

În privința oltenilor cu restricții în a intra în contact cu rudele sau prietenii, autoritățile susțin că 149 dintre ei se află, încă, în carantină instituționalizată, în timp ce 1445 se află în autoizolare. Numărul ultimilor a crescut simțitor în utlimele zile, după izbucnirea focarului de la Ambulanța Olt, da rși ca urmare a intrării în țară a sute de locuitori ai județului.

Până la acest moment, pentru județul nostru, au fost prelucrate 2334 de teste Covid-19.