INCREDIBIL Focarul de la Ambulanța Olt se extinde. Alte patru probe declarate pozitive

902

Numărul angajaților de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt depistați pozitiv la testul COVID 19 a ajuns la 18, după ce în această după-amiază alte trei pobe au fost declarate pozitive. Un alt caz pozitiv este al unui jandarm. Potrivit autorităților acesta era contact direct al unul angajat SAJ Olt.

Focarul de la Serviciul județean de Ambulanță Olt a izbucnit la începutul acestei săptămâni când o asistentă a fost diagnosticată cu coronavirus. Două zile mai târziu, autoritățile au raportat că 12 colegi de tură ai acesteia, printre care și doi medici au fost depistați pozitiv. În a treia zi de evoluție a focarului, alți doi angajați au fost declarați pozitivi la testul COVID 19.

În urma anchetei epidemiologice declanlșată de autorități au fost testate aproape 200 de persoane, contacți direcți ai celor găsiți pozitiv la testul pentru coronavirus, dar și apcienții și angajații spitalului privat d ela Piatra Olt. Din fericire, niciunul dintre aceștia nu au fost declarat pozitiv.

Potrivit prefecturii Olt, ancheta epidemiologică nu s-a încheiat, ea fiind extinsă la contacții noilor persoane depistate pozitive.

Prefectul de Olt a declarat ieri că, în urma analizei situației de la Serviciul județean de Ambulanță Olt s-a constatat că multe dintre măsurile dispure pentru a preveni infectarea personalului și prevenirea răspâțndirii bolilor nu au fost respectate. Având în vedere că niciun pacient transportat de personalul de la SAJ depistat pozitiv nu a fost diagnosticat cu coronavirus se poate concluziona că personalul instituției a purtat echipamentul de protecție la intervenție, nu același lucru fiind valabil și în sediul isntituției sau în afara acesteia. Pentru a se stabili vinovații pentru situația creată, prefectul de Olt a cerut minsitrului Sănătății să trimită la instituția olteană Corpul de Control.