Deputatul Iancu îl atacă dur pe ministrul Cîțu și liberali: Guvernul “împrumut” a amanetat România

36

Deputatul de Olt Marius Iancu a atacat guvernul liberal pe tema împrumuturilor de stat, acuzând că țara noastră se îndatorează cu dobânzi triple față de alte țăi europene.

,,Guvernul Iohannis-Orban mai face un pas pentru a băga România în cea mai gravă criză economică. În timp ce Iohannis face conferințe, în plină pandemie, și critică PSD, partid care este de peste o jumătate de an, în Opoziție, Guvernul lui mai face un împrumut gigantic de 3,3 miliarde euro, cu o dobândă de 1 miliard de euro. Guvernul “ÎMPRUMUT” negociază pentru România dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia( 1, 34%), dublu față de Ungaria ( 1, 88%) sau Grecia ( 1, 84%) și de 20 de ori mai mari decât Bulgaria,, a postat deputatul Iancu.

Potrivit parlamentarului oltean, Guvernul s-a împrumutat, în 6 luni și 2 săptămâni, cu 72 miliarde de lei, adica 371 milioane lei pe zi și nu a catadicsit să dea socoteală cu rpivire la utilizarea banilor.

,,Cu acești bani s-ar fi putut finanța 10 kilometri de autostradă zilnic sau s-ar fi asigurat plata zilnică a 250 000 de pensii medii. Ce a făcut Guvernul “ÎMPRUMUT” cu acești bani? Ministrul Cîțu a refuzat să răspundă în fața Parlamentului, premierul Orban probabil ca nu are habar, iar președintele Iohannis cred că are deja un vinovat, “pe-se-de”. Dar, din pacate, aceste împrumuturi luate cu dobânzi imense, în defavoarea economiei românești le vom plăti noi, toți.,, mai acuză deputatul PSD de Olt.