Valul de olteni întorși din Diaspora în ultimele 24 de ore crește iarăși numărul persoanelor din autoizolare   

133

A crescut din nou numărul oltenilor aflați sub supraveghere, după ultimul val de persoane întoarse în țară din Diaspora. Din fericire, astăzi este a cincea zi fără cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 raportate la nivelul județului Olt.

Toate persoanele care vin în țară intră direct în autoizolare, iar dacă vor fi prinse că nu au respectat această carantinare la domiciliu, vor intra în carantină instituționalizată și vor trebui să-și plătească hrana și cazarea. Numai în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Olt numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut cu 55, iar cel al celor carantinate cu 1.

,, În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 307 de persoane. Alte 223 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru judeţul nostru, au fost prelucrate 2103 de teste Covid-19,, a transmis Prefectura Olt.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 19 mai a.c., în judeţul Olt, au fost confirmate 53 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19, raportarea nesuferind modificări de vineri, 15 mai (niciun caz nou). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 38 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti, 1 persoană fiind externată în cursul zilei de ieri. În prezent, 13 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Până acum, au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

Autoritățile atenționează asupra respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă. ,,Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În contextul trecerii la starea de alertă, forțele de ordine acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli,, mai transmite Prefectura Olt.