Începe procesul în cazul Caracal. Dincă, audiat online

127

Începe procesul în cel mai mediatizat caz al anului 2019: dosarul Caracal. Caracaleanul Gheorghe Dincă va fi judecat de magistrații Tribunalului Olt pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte, iar complicele său Ștefan Risipițeanu pentru viol.

Mâine începe procesul în dosarul Caracal. La primul termen, nu toate părțile vor fi prezente fizic în fața magistraților. Dacă Dincă va fi audiat online, în sistem videoconferință cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, nici familia Alexandrei Măceșanu nu va veni la tribunal, iar familia Luizei melencu nu a declarat explicit acest lucru.

,,Scumpa mea Luiza maine 20 mai vom vedea ce antorsatura va lua acest dosar maine se va decide coruptia tuturor complicilor an cazul tau.Pt noi familia ta va fi o zi foarte grea.O sa vada toata tara toate nedraptatile si falsurile facute an acest dosar.Suferinta familiei mele este ca nimeni na vrut sa afle adevarul despre Luiza am fost umiliti batjocoriti si nu an ultimul rand vroiau sa ne induca si an eroare.Nam acceptat si nu vom accepta mizeria acestor instituti corupte.Numi ramane decat sa zic Doamne ajuta ca aceasta judecatoare sa fie de credinta.Doamne ajutane pt ziua grea de maine,, a transmis pe pagina de socilizare mama Luizei.

Mesajul familiei Măceșanu a fost transmis, ca de obicei, de către unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu.

,,Dragi români, mâine începe MASCARADA de proces a lui Dincă‼️ După ce am aflat că ZEUL Dincă nu va fi prezent în sală, vă anunț că NU voi participa fizic acolo‼️ Vreau să privesc acest animal în ochi‼️ Este încă o umilire a familiei noastre din partea SISTEMULUI care se reconstruiește‼️Atât Nelu cât și Teodora au gândit la fel și nu ar fi vrut să participe, dar după o discuție la rece am decis împreuna ca ei să se ducă la acest “așa zis” proces judecat unde a decis chiar DINCA‼️ Vă spun ca nu cred deloc în buna credința a judecătorului de la Olt‼️ Am cerut întoarcerea dosarului la DIICOT pt refacerea urmăririi penale, iar acest lucru va fi decis doar printr-o minune‼️ Personal, cred că numai o bătălie în interiorul SISTEMULUI între anumite persoane pentru împărțirea puterii ar putea trasa ordinul corect în acest caz‼️Doamne ajută‼️ Copilul nostru a făcut mai mult decât imposibilul pentru a trai, iar vinovații sunt în libertate‼️,, a scris Cumpănașu.

Dincă a fost reţinut de procurorii DIICOT în noaptea de 26/27 iulie 2019, de atunci el fiind cercetat în stare de arest preventiv și recunoscând în fața anchetatorilor că le-a răpit, sechestrat, violat și ucis pe cele două fete- Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Dosarul Caracal a fost înregistrat pe 15 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă fiind trimis în judecată pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni).

Procurorii îl pot acuza pe Dincă de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă pentru care Codul Penal în vigoare prevede închisoare pe viaţă. Pentru celelalte fapte de care este acuzat Gheroghe Dincă, viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre, pedepsele sunt de până la 12 ani de închisoare.