De Ziua Internațională a Muzeelor, Muzeul Județean Olt poate fi vizitat online

99

Aatăzi este sărbătorită Ziua internaţională a muzeelor, sub genericul „Muzee pentru Egalitate: Diversitate şi Incluziune”. În contextul pandemiei de COVID-19, care a determinat în majoritatea ţărilor închiderea tuturor instituţiilor culturale, Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a decis să adapteze formatul şi să se concentreze asupra activităţilor digitale.

Anul trecut, peste 55.000 de muzee din circa 150 de ţări au participat la evenimentul internaţional Ziua Muzeelor, cu programe și activități diverse, prleungirea programului de lucru, organizarea Nopții Albe a Muzeelor. Anul acesta, ne vom limita să vizităm muzeele virtual.

,,În contextul riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 la nivel global, Muzeul Județean Olt a trebuit să îşi adapteze programul şi să se concentreze asupra activităţilor în mediul online. De azi, asigurând normele de distanţare socială şi de siguranţă pentru publicul vizitator şi personalul muzeal, expozițiile de bază și temporare vă așteaptă să le (re)descoperiți.,, a transmis Muzeul Județean Olt.