28 de elevi, de azi în practică la ISU Olt și IJJ Olt

153

Pentru următoarele șase luni în rândul pompierilor olteni și următoarele două luni și jumătate în rândul jandarmilor din Olt, 28 de elevi ai școlilor de subofițeri din Boldești și Drăgășani vor învăța cum să pună în practică ce au învățat la școală.

Începând de astăzi, 11 elevi de la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zăgănescu Boldești, își vor desfășura stagiul de practică în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.
,,Tinerii salvatori vor fi repartizați la subunitățile de intervenție, în funcție de localitățile de domiciliu, urmând să fie instituiți de militari cu experiență și mii de misiuni în sprijinul populației. Le urăm bun venit în unitatea noastră și sperăm ca perioada de practică să fie una benefică pentru momentul în care se vor alătura echipajelor de intervenție!ʺ, le transmite ISU Olt.

Tot de azi, 17 viitori jandarmi, elevi la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, desfăşoară la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. Stagiul de pregătire se desfăşoară în perioada 18 mai – 31 iulie a.c. şi a debutat cu un program de acomodare cu specificul inspectoratului, elevii urmând a fi repartizaţi în cadrul structurilor operative ale unității.

,,În cadrul activităţilor de pregătire, viitorii jandarmi vor fi planificaţi în misiuni de ordine publică şi vor desfășura activități specifice misiunii de pază şi protecţie instituţională, având posibilitatea să îşi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs. Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, elevii sunt îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională,, transmite IJJ Olt.