Razia de pe străzile Slatinei și comunelor limitrofe a lăsat 20 de șoferi fără permis

433

Ieri, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Slatina au acţionat pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

În intervalul orar 17.00-01.00, polițiștii rutieri au fost prezenți ieri pe străzile din municipiul Slatina, precum și în comunele limitrofe municipiului pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.  Acțiunea a vizat, în special, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legislației rutiere. S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat.

,,În cadrul acțiunii au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr 195/2002. Valoarea sancțiunilor aplicate este de 31.060 de lei. Polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 5 dosare penale pentru depistarea conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Totodată, au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 17 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație în aerul expirat mai mică de 0,40 mg/Litru, unul pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu peste 50 km/h, unul pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru neacordarea de prioritate unui autovehicul. În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehniceʺ, anunță IPJ Olt.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul echipajelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.