Soluții găsite pentru Sala Polivalentă Slatina. Lucrările vor fi reluate

1008

După 11 ani de la demararea construcției, Sala Polivalentă din Slatina este tot în șantier. În urma demersurilor PNL Olt către Guvernul Orban, lucrările vor fi reluate în scurt timp.

Slatina se va putea mândri cu o sală polivalentă. Investiția, în valoare de 68 milioane lei, demarată în 2009, se află azi la stadiul de șantier, lucrările fiind iarăși stagnate după ce costructorul a intrat în insolvență. Proiectul inițiat de Primăria Slatina se află de șase ani în custodia Companiei Naționale de Investiții, care a preluat lucrarea cu tot cu constructor, firma Vega ’93 Galaţi câştigând deja licitaţia pentru execuţia şi proiectarea clădirii. La scurt timp, societatea a intrat în insolvenţă, autorităţile locale neputând nici să renunţe la contract şi nici să sancţioneze eventualele întârzieri. Demersurile repetate ale administrației municipale de a se continua lucrările au rămas fără răspuns până acum.

Liberalii olteni au semnalat și ei Guvernului PNL situația de la Slatina, iar autoritățile au inițiat și finalizat în regim de urgență demersurile legale pentru rezilierea contractului cu firma aflată în insolvență.

,,În urmă cu două săptămâni am semnalat premierului Ludovic Orban situația acestui obiectiv. Astăzi pot să anunț că, în urma discuțiilor cu conducerea Companiei Naționale de Investiții, s-a reziliat contractual cu acest constructor și se va relua procedura  pentru atribuirea unei alte firme, se va revizui studiul de fezabilitate și reface caietul de sarcini pentru ca în curând să poată continua lucrările la acest obiectiv extrem de important pentru municipiul Slatinaʺ, a declarat președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Lucrările au fost realizate în proporție de circa 70%, din proiect rămânând de executat acoperișul, instalațiile electrice și finisajele interioare.

Sala Polivalentă Slatina va avea o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Ea va găzdui competiţii sportive, dar și spaţii comerciale, birouri administrative şi săli de conferinţă. Construcția va beneficia de o parcare de 120 de locuri și o platformă de peste 1.000 de metri pătraţi ce va fi destinată organizării de concerte în aer liber.