Siminica Mirea: România trebuie să-și regândească parcursul

109

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a susținut recent că România ar trebui să-și regândească parcursul economic după această stare de urgență. Potrivit demnitarului social-democrat, este timpul ca guvernanții să facă eforturi pentru a susține mai puternic sectorul agricol, capabil să redreseze economic țara, după această perioadă care a aruncat-o, alătuiri de deciziile proaste ale guvernanților, într-un adevărat haos economic.

,,Acum, țara noastră, alături de alte state membre UE, va trebui să-și regândească parcursul și, dincolo de investițiile anunțate în sistemul medical, fapt pe care îl susțin din tot sufletul, ar putea fi timpul ca România să devină un stat mult mai puternic și din punct de vedere agricol. Solurile țării noastre pot susține producții uriașe, iar România are șansa să își valorifice aceste atuuri după criza din sănătate în care ne aflăm.

Și totuși, acest fapt nu poate decurge de la sine, în contextul în care, conform unui răspuns al Comisiei Europene, “România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană din perspectiva capitalizării exploatațiilor agricole. Printre cauzele acestui grad scăzut de capitalizare se numără și nivelul mare de fragmentare, venituri mici la nivel de fermă și lipsa instruirii agricole în rândul fermierilor. Simptomele capitalizării scăzute în agricultură sunt numeroase și afectează în mod semnificativ randamentele producției.”

Așadar, pornind de la premisele unor soluri fertile, dar și bazat pe o tradiție veche de decenii, cred că este timpul ca, ajutându-ne de fondurile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție tuturor statelor membre pentru restartarea economiei, să fie pompate fonduri în zona agricolă însemnând irigații și alte echipamente de acest tip plus programe destinate micilor fermieri în vederea încurajării producției.”, a susțșinut senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea.