Oltul, sub Cod Galben de vânt

205

Rafale de vânt de până la 65km/h sau chiar 70km/h sunt prognozate azi în aproape toată țara, județul Olt fiind plasat sub Cod Galben.

ANM a emis avertizare meteorologică Cod Galben pentru județul Olt, valabilă în intervalul orar 9.00- 23.00.Sunt prognozate intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

,,În intervalul menționat, în Oltenia și Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei (județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în zona Municipiul București) vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h. Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, anunță ANM.

La această oră, în sudul județului se înregistrează 24,5 grade Celsius, rafale de vânt de 5,6m/s și cer parțial noros, în timp ce în Slatina și zona de nord se înregistrează 23 de grade Celsius, vânt ce bate cu 2,8m/s și cer senin.