Guvernul va aproba azi măsurile luate după 15 mai, în starea de alertă

439

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de astăzi un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care vor fi luate după data de 15 mai.

De vineri, România va trece de la starea de urgenţă la starea de alertă. Actul normativ va fi aprobat azi, pe baza propunerilor tuturor ministerelor.

“ Solicit fiecărui minister şi fiecărei agenţii din coordonarea şi subordinea ministerelor prezentarea propunerilor pentru acest act normativ privitor la trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi, de asemenea, stabilirea măsurilor pe care le vom prelungi şi după finalizarea stării de urgenţă. De exemplu, doamnă ministru Alexandru, prelungirea şomajului tehnic pentru companiile care încă sunt sub restricţie sau pentru companiile care încă, din motive obiective, nu pot să îşi pornească activitatea. Concediul pentru părinţi trebuie prelungit până la finalul anului şcolar, sunt multe alte prevederi care trebuie prelungite şi dincolo de situaţia de urgenţă”, a afirmat premierul la începutul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută.