Șofer prins beat la volan, alergat prin Caracal de polițiști

532

Un șofer din Redea a fost amendat de către poliție și s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut la volan. Omul a încercat să fugă, fiind imobilizat de polițiști.

Aseară, în jurul 23.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal, în timp ce  desfășurau activități de verificare a măsurilor impuse de ordonanțele militare, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui conducător auto, care se deplasa pe strada Iancu Jianu, din localitate. Conducătorul autoturismului a oprit, însă a fugit de oamenii legii fără a se supune solicitărilor acestora.

,,La aproximativ 100 m, unul dintre polițiști a imobilizat conducătorul auto. Întrucât acesta a devenit recalcitrant, conform procedurilor legale, polițiștii l-au încătușat și l-au condus la sediul poliției. Bărbatul, de 32 de ani, din comuna Redea a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 de lei, pentru încălcarea măsurii restricționării circulației, prevăzută de ordonanțele militareʺ, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, acesta prezenta o concentraţie de 0,58 mg/Litru alcool pur în aerul expirat, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.