Olt: Nu a respectat izolarea, va plăti carantina și amenda

713
foto: arhivă

Polițiștii olteni au descoperit, în urma verificărilor efectuate în ultimele 24 de ore, o persoană din Olt care nu respecta măsura izolării la domiciliu. Aceasta ăși va petrece următoarea perioadă în carantină și va fi bună de plată.

Oamenii legii din Olt au verificat peste 1000 de persoane cu privire la modul în care acestea respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. Una dintre persoanele aflate în autoizolare a fost depistată nerespectând măsura impusă de autorități.

,,O persoană care nu a fost găsită la domiciliu, căreia i se instituise măsura de izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile, în conformitate cu art. 3, alin. 1 din Ordonanța Militara nr. 4/2020. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și va suporta toate cheltuielile efectuate pentru carantinare,, transmite Prefectura Olt.

În județul Olt,   în carantină  instituționalizată  sunt 217 de   persoane.  Alte 816  de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.