Rromii din Piatra Olt s-au luat la bătaie. Polițiștii au dat buzna peste ei

762

Mai mulți rromi din Piatra Olt s-au luat la bătaie astăzi, la prânz. Scandalul a avut loc în cartierul în care locuiesc. Polițiștii s-au autosesizat și au dat buzna peste ,,războinici” și i-au sancționat. Valoarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare s-a ridicat la peste 15.00 de lei.

,,La data de 5 mai a.c., în jurul orei 13:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă, din orasul Piatra-Olt, are loc un conflict în care sunt implicate mai multe persoane. 
Polițiștii din cadrul Poliției orașului Piatra-Olt, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor olteni au intervenit cu promptitudine pentru aplanarea conflictului.
În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că scandalul ar fi izbucnit spontan între mai multe persoane care locuiesc în aceeași zonă. 
Au fost identificate 6 persoane, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 53 de ani, care au fost sancționate contravențional de polițiști pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare, precum și pentru provocare și participare la scandal, încălcând  prevederilor Legii 61/1991.
Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 15.300 de lei.”, se arată într-un comunicat al IPJ olt.