Vela anunță schimbări de denumire constatând că un polițist din MAI are doar jumătate din salariul unui polițist local

2254

Discrepanța dintre salariul unui polițist local și cel al unui cadru MAI l-a supărat pe ministrul Marcel Vela, care anunță schimbări în cadrul Poliției Române.

Vela a dat exemplu salariul unui polițist local care păzește un parc din Timișoara ce poate ajunge la 8-9.000 de lei, în timp ce un polițist din MAI are doar jumătate din această sumă. Ministrul a anunțat că este posibil ca cele două instituții să fie redenumite în urma unor analize.

„În mod esențial ar trebui făcută o analiză cu privire la competențe, dincolo de uniformă sau inscripționare, competențele sunt uneori destul de complicate sau complexe, fie unele se suprapun, fie unele sunt în contradicție. În altă ordine de idei, Poliția locală are un avantaj care nu este comparativ cu Poliția națională. Polițiștii locali sunt în sub ordinea primăriilor, s-au mărit salariile la primării și în mod automat funcționarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un polițist local care protejează ordinea publică într-un parc din Timișoara are 8-9.000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața să prindă un criminal are la jumătate din salariul polițistului local”, a spus ministrul, la un post de televiziune.