Acasă Local Eveniment Vâlcov a scăpat de un dosar penal. DIICOT a RENUNȚAT la ancheta...

Vâlcov a scăpat de un dosar penal. DIICOT a RENUNȚAT la ancheta penală

676

DIICOT a renunțat la ancheta penală împotriva lui Darius Vâlcov în dosarul publicării protocolului secret SRI-Parchet, deși în urmă cu un an l-a plasat sub control judiciar.

Fostul edil a Slatinei a scăpat de unul dintre dosarele penale. DIICOT a emis decizia de renunțare la urmărirea penală în dosarul publicării protocolului clasificat SRI-Parchet de către Darius Vâlcov. Renunțarea s-a făcut de câteva luni de zile, fiind dezvăluită azi de G4media.ro, în urma unei soplicitări adresate DIICOT.

 

În acest dosar, Vâlcov risca închisoare de până la 4 ani. ”Divulgarea, fără drept, a unor documente sau date care constituie informaţii secrete de stat, de către cel care ia cunoştinţă de acestea în afara îndatoririlor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani”, potrivit articolului 407 din Codul penal, alineatul 3.

Pe 23 august 2018, Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat în decembrie 2016 între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI). Documentul era clasificat așa că SRI a sesizat DIICOT pe 28 august 2018. Pe 18 iunie 2019, procurorii DIICOT l-au plasat sub control judiciar pe Vâlcov, care nu avea voie să părăsească Slatina. Măsura a fost revocată însă de instanță.

You cannot copy content of this page