OFICIAL Dosar penal în cazul focarului de coronavirus de la Caracal. Zeci de angajați urmează a fi audiați

1608

Așa cum anticipam încă de la finele săptămânii trecute, în cazul focarului de coronavirus de la Caracal a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta sa fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și are la bază verificările făcute în prealabil de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Infracționalității Economice din cadrul IPJ Olt. Vizate sunt mai multe persoane din conducerea fabricii de confecții în care a izbucnit focarul de coronavirus.

Autoritățile județene recunosc faptul că în cazul focarului de coronavirus de la Caracal a fost întocmit un dosar penal. El a fost înregistrat la Parcetul de pe lângă Judecătoria Caracal, încă de zilele trecute. Decizia deschiderii acestui dosar a fost luată după ce polițiștii au audiat mai mulți angajați. După ce vor ieși din perioada de izolare, anchetatorii vor continua audierile pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovar de apariția focarului de coronavirus de la fabrica de confecții din Caracal. În vizorul anchetatorilor se află mai multe persoane din conducerea societății, în frunte cu administratorul Gabriel Popescu.

Dosar penal a fost deschis și în cazul fabricii de confecții din Motru, închisă și ea ca urmare a izbucnirii unui focar de coronavirus. Potrivit autorităților oltene, virusul a fost adus în fabrica de la Caracal de o delegație de la societatea gorjeană prezență la firma caracaleană. Cât privește situația de la Motru, virusul ar fi ajuns în fabrică prin intermediul unor șoferi care au adus materia primădin italia, chiar din zona Lombardia.