Cazurile cu coronavirus, la centrele de la Cezieni și Băbiciu

5232

Cei doi angajați din cadrul DGASPC Olt depistați pozitiv cu coronavirus lucrează la Centrele de Îngrijire și Asistență de la Cezieni și Băbiciu, unde sunt asistate aproape 70 de beneficiari și în care își desfășoară activitatea peste 40 de angajați. Pentru că au singurele teste pozitive, autoritățile au decis ca atât angajații cât și beneficiarii să fie retestați, astfel în ultimele zile au fost prelevate noi probe.

Direcția de Sănătate Publică Olt a retestat personalul și beneficiarii de îngrijiri de tip rezidențial din centrele de la Băbiciu și Cezieni, după ce dou angajați ai acestora au ieșit pozitivi la testele efectuate în zilele de 24 și 25 aprilie.

Au fost luate măsuri suplimentare în cele două centre astfel încât să se prevină apariția de noi cazuri.

,,Am verificat personal situația din cele două centre și nu pot să-mi dau seama cum a fost posibil ca peroanele în cauză să fie depistate pozitiv. A fost retestat tot personalul, dar și beneficiarii. Să sperăm că sunt doar două accidente, care nu vor avea efecte la nivelul sistemului de îngrijire și asistență. Ce pot să vă spun este că persoanele sunt asimptomatice, deci se simt bine”, a declarat directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca.