Peste 8400 de olteni, în șomaj tehnic. De mâine, se depun solicitările pentru aprilie

138

Peste 2.000 de firme din Olt, majoritatea IMMuri, și-au trimis angajații în șomaj tehnic. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a plătit până acum 75% din salariile a 8.400 de salariați dintre cei care și-au pierdut locul de muncă. Sumele virate în conturile firmelor au fost corespunzătoare lunii martie. Pentru luna aprilie, sprijinul de la stat poate fi solicitat începând cu luna mai.

Angajatorii a căror activitate a fost afectată de măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului pot solicita financiar din partea statului.  În schimbul acestui sprijin, firmele trebuie să-și achite taxele cu forța de muncă. Șomajul tehnic se acordă pentru perioada de urgență.

Închiderea activităților unor firme ca urmare a ordonanțelor militare, pe perioada stării de urgență, și a restrângerii activității altora, a făcut ca peste 2000 de societăți comerciale din Olt, majoritatea IMMuri, să-și trimită angajații în șomaj tehnic. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Olt a plătit deja banii cuveniți pentru cca 8400 dintre aceștia. Sumele reprezintă 75 % din salariile acestora, corespunzătoare ultimelor două săptămâni din luna martie.

Pentru luna aprilie, solicitările se depun începând de mâine. Procedura s-a schimbat: documentele nu vor mai fi trimise pe email, ci doar pe platformă, prin aplicația aici.gov.ro.

Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP, etc.