Ministrul Ștefan a semnat finanțarea proiectului de reabilitare a clădirii Detașamentului de Pompieri Caracal

172

Cu ajutorul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 4,32 milioane lei, detașamentul salvatorilor din Caracal va avea o clădire reabilitată. Contractul de finanțare a fpst semant de ministrul Ion Ștefan.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat azi electronic 18 contracte de finanțare, în valoare totală de aproape 200 de milioane de lei, pentru dezvoltarea UAT-urilor din România și a mediului de afaceri, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. ,,Avem nevoie de o creștere a turației motoarelor pentru implementarea investițiilor pe bani de la buget, dar mai ales pe bani europeni, în localitățile din România. Personalul implicat din MLPDA lucrează pentru a accelera ritmul în care sunt semnate și evaluate proiectele și aștept și din partea beneficiarilor să implementeze rapid și corect aceste proiecte, care au menirea de a aduce bunăstare comunităților locale. În contextul pandemiei COVID-19, trebuie să asigurăm o continuitate în derularea investițiilor și să menținem munca pe șantiere. MLPDA dispune de fonduri pentru dezvoltarea României, este nevoie doar de implementareʺ, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Printre cele 18 proiecte se numără și unul din județul Olt: Reabilitarea termică și energetică a clădirii administrative a Detașamentului de pompieri din  Caracal, cu o valoare de 4,23 milioane lei.

Proiectul include anvelopare fațadă, izolare termică peste ultimul nivel, construcție acoperiș, înlocuire instalații electrice și sanitare și utilizare resurse regenerabile de energie. Termenul estimat de finalizare a investiției este anul 2022.