Piața Zahana ÎNCHISĂ de Protecția Consumatorilor pentru dezinfectare, administratorul amendat

613
foto: arhivă

Protecția Cobsumatorilor a închis ieri Piața Zahana, după ce la verificările efectuate s-au descoperit mai multe nereguli.

Inspectorii OPC au constatat că în cea mai mare piață din capitala județului Olt nu au fost implementate măsurile  de distanţare socială și nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi. Astfel, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis ieri oprirea temporară a activităţii pieţei din Slatina și amendarea administratorului.

„Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus deja primele măsuri, urmând să continue, în zilele care vin, controalele şi în alte pieţe şi puncte comerciale din zonă. Astfel, în urma verificărilor, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Pieţei din Slatina, operatorului economic care o are administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020 (nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi)”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Controalele ANPC de luni fac parte din seria de acţiuni de control derulate la nivel naţional pentru verificarea modului în care comercianţii îndeplinesc prevederile ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.

Pentru a se conforma deciziilor autorităților, administratorul pieței a luat măsura ca fiecare tarabă să aibă dezinfectant, a efectuat acțiuni de dezinfecție și igienizarea a spațiilor, trasarea de noi culoare și delimitarea zonelor de intrare și ieșire.

La această oră, piața a fost redeschisă.