Olt: Primarii de comune au început să distribuie GRATUIT măști sătenilor

2457

Având drept exemplu Primăria Slatina și luând în calcul că după data de 15 mai, când vom ieși de sub starea de urgență, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție, mai mulți primari de comune din județul Olt au început să distribuie gratuit localnicilor măști.

De la mijlocul lunii viitoare, vom putea circula liberi, fără adeverințe de serviciu sau declarații pe propria răspundere, însă vom purta măști și mănuși de protecție. Cum în mediul rural procurarea echipamentelor de protecție este dificilă, mai mulți edili săau gândit la cei pe care-i conduc și au începuit să distribuie gratuit măști reutilizabile.

Printre primăriile care au anunțat demararea acțiunii se numără Scărișoara, care are și un  motiv în plus de a-și proteja cetățenii.

,,Dat fiind faptul ca in comuna noastra a fost identificat un caz de COVID19, tinand cont de Ordonantele Militare si avand in vedere ca incepand cu data de 15 Mai 2020 vom fi obligati sa purtam masti de protectie, Primaria Scarisoara a inceput de astazi distribuirea de masti reutilizabile pentru fiecare locuitor al comunei.,, a anunțat primarul Liviu Tiugan.

Acțiunea a fost demarată de ieri și în comuna Brâncoveni. ,,Ținând cont de ordonanțele militare și având în vedere că începând cu data de 15 mai 2020 suntem obligați toți să purtăm măști de protecție, primăria comunei Brâncoveni va distribui începând de luni, 27.04.2020, măști pentru toți locuitorii comunei. Aveți grijă de dumneavoastră! O să fie bine!,, a anunțat edilul Ion Cheroiu.
Dacă ieri măștile au ajuns la sătenii din Văleni, azi și mâine acţiunea va continua în satul Brancoveni, iar joi în satele Ociogi şi Mărgheni.