Olt: Curge cu amenzi pentru cei care nu stau acasă: încă 77, în ultimele 24 de ore

211

În ultimele 24 de ore, peste 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Tot mai mulți olteni care nu respectă ordonanțele militare privind restricțiile de deplasare în afara locuinței scot bani grei din buzunar. Oamenii legii au depistat zeci de persoane, amendându-le. ,,În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 77 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 138.000 leiʺ, transmite Prefectura Olt.

Și persoanele supravegheate medical sunt verificate, dar și activitățile comerciale. Oamenii legii au verificat aproximativ 800 de persoane privind modul în care acestea respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență. ,,Au fost efectuate verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt a aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoarea totală de 15.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii iliciteʺ, mai transmite Instituția Prefectului județului Olt.