INGRIJORĂTOR 157 de persoane băgate în izolare și monitorizate medical, în ultimele 24 de ore

1992

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Olt, în ultimele 24 de ore 157 de persoane au fost băgate în izolare. Cele mai multe dintre acestea au legătură cu cazul Caracal. Conform aceleaiși surse, în aceeași perioadă au fost testați doar 7 olteni.

Numărul oltenilor aflați în izolare a crescut în ultimele 24 de ore cu 157. Majoritate celor pentru care s-a dispus această măsură și a căror stare de sănătate este monitorizată de medici au legătură cu focarul de la fabrica de confecții din Caracal.

În aceeași perioadă, în județ, au fost realizate doar șapte teste, mai mult de jumătate dintre acestea fiind pentru cetățeni din zona Caracal.

Numărul persoanelor pentru care s-a dispus izolarea la domiciliu ca urmare a focarului de la fabrica de confecții din Caracal a sărit de 400. Cele mai multe persoane sunt din Dobrosloveni, Fărcașele și Caracal, dar sunt și oameni din Rotunda, Deveselu și Traianu sau Stoenești.

Polițiștii din aceste localități au primit dispoziție să verifice de mai multe ori pe zi dacă persoanele în cauză respectă izolarea.

Autoritățile continuă ancheta epidemiologică în acest caz și încearcă să afle toate persoanele care au intrat în contact cu angajații fabricii care au fost diagnosticați cu coronavirus.

Potrivit Prefecturii olt, la nivel județean au fost efectuate 1009 teste, ultimele 7 fiind recoltate în ultimele 24 de ore.