Olt: Alți 90 de ʺplimbărețiʺ amendați și cinci agenți economici cu activități ilicite

744

În ultimele 24 de ore, peste 450 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat zilnic controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

 
Oamenii legii au efectuat aproximativ 650 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.
,,În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 90 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 145.500 lei. Au fost efectuate peste 80 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Cinci agenți economici au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 20.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii iliciteʺ, transmite Prefectura Olt.