Anchetă extinsă în cazul focarului de la Caracal. Două comisii vor face verificări în municipiu, dar și în șapte comune limitrofe

3521

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit aseară a decis extinderea anchetei epidemiologice în cazul focarului de la fabrica de Confecții de la Caracal. În vederea derulării cu rapiditate a acestei anchete, au fost constituite două comisii alcătuite din reprezentanți ai DSP, IPJ și ai celor opt autorități locale unde locuiesc cele 335 de persoane, angajați ai fabricii și contacți ai acestora, trimise în izolare. Comisiile sunt coodonate de subprefectul Nicolae Hristescu și vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu.

Autoritățile vor să se asigure că toate persoanele care au avut legătură cu cazurile depistate pozitiv în focarul de la fabrica de confecții din Caracal sunt supuse măsurii autoizolării la domiciliu, dar și că ele primesc sprijinul necesar pentru respectarea măsurii dispuse.

Autoritățile au închis la finele săptămânii trecute o fabrică de confecții din Caracal după ce opt angajați au fost depistați pozitiv. Autoritățile au decis atunci ca toți angajații să intre în izolare, împreună cu membrii familiilor lor. În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Olt, numărul persoanelor care nu mai au voie să părăsească domiciliul a fost de 335, din municipiul Caracal dar și din alte șapte comune din împrejurimi.

Pentru că, printre angajații firme, erau și foarte mulți navetiști, autoritățile au decis să extindă ancheta epidemiologică. În acest sens, aseară s-a decis constituirea a două comisii care să deruleze activitățile specifice în astfel de situații. În special pentru că, există indicii rezonabile că virusul a pătruns în fabrică înainte de apariția simptomelor la contabila diagnosticată pe 23 martie, el fiind adus de către o angajată a fabricii de confecții din Motru, închisă de DSP Gorj înainte de Paște.