Zeci de amenzi usturătoare pentru cei care ignoră prevederile ordonanțelor militare

327

Forțele de ordine au continuat și în ultimele ore acțiunile de control menite să0i descurajeze pe olteni să încalce ordonanțele militare ce virează restricționarea circulației pe perioada stării de urgență și respectarea măsurilor privind autoizolarea, dar și carantina. Verificări au fost efectuate și la agenții economici pentru a se constata dacă activitatea se desfășoară cu respectare prevederilor legale. Au fost aplicate aproape 80 de amenzi în cunatum de aproape 190.000 lei.

În ultimele 24 de ore, peste 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat zilnic controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate 330 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 74 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 158.500 lei.

Au fost efectuate peste 100 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Trei agenți economici au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 30.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.