Mama bebelușul abandonat le Verguleasa, căutată în afara localității

419

Polițiștii fac cercetări într-un dosar deschis în urma abandonării unui bebeluș, la Verguleasa. Din primele cercetări, se pare că mama nu este o localnică. Dacă va fi descoperită, femeia care și-a lăsat copilul pe marginea drumului de la ieșirea dintr-un sat din verguleasa riscă să ajungă după gratii. Din fericire copilul se afla în stare bună. După ce medicii l-au examinat, bebelușul a fost preluat de Direcția generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în regim de urgență.

,,Copilul, în vârstă de aproximativ două luni, fetiță, a fost găsit de un tânăr care se ducea să-și aducă acasă animalul de la păscut. El a aauzit plânsete, s-a apropiat de locul de unde se auzea și a găsit copilul. L-a luat și l-a dus acasă, după care a sunat la 112. Din câte am aflat, se pare că bebelușul nu era abandonat de mult timp. Copilul era îmbrăcat curat, în ceva cu roșu, iar lângă el s-a găsit un rucsac cu mai multe bunuri: lapte praf, biberon, dar și o cutie de Espumisan”, a declarat valentin Piciu, primarul comunei verguleasa.

Edilul este sigur că bebelușul abandonat pe marginea unui drum din localitate nu aparține tinerelor din comună.

,,Tânărul care a găsit copilul a văzut prin zonă o mașină cu număr de Dolj. S-au făcut verificări și, în cele din urmă, mașina a fost identificată la Curtișoara. Deocamdată nu se știe dacă are vreo legătură cu abandonarea copilului”, a declarat edilul.

Primarul susține că s-au făcut verificări în localitate și poate spune cu siguranță că bebelușul nu aparține vreunei femei din comună.

,,Din câte știm noi, nicio femeie din verguleasa nu are copil așa mic, de cca două luni. Cel mai probabil, copilul a fost abandonat de cineva din afara localității”, a mai spus primarul din Verguleasa.