Elevii din Olt, la fel ca cei din toată țara, continuă școala în online. Ieri, conducerea învățământului oltean a pus la punct împreună cu directorii unităților de învățământ din județ cum vor decurge orele.
Inspectoratul Școlar Județean Olt a organizat întâlniri online cu inspectorii școlari și directorii unităților de învățământ, în cadrul cărora a fost prelucrat Ordinul nr. 4135/ 21.04.2020 de aprobare a instrucțiunii privind asigurarea continuității procesului de învățare la nivelul sistemului de învățământ preuniversitar.
,,Am împărtăşit idei, s-au făcut propuneri, am găsit soluţii. Astfel, la începutul săptămânii viitoare fiecare şcoală va avea un plan personalizat de învățare,, a transmis inspectorul școlar general Dana Țârcomnicu.
Un asemenea plan deja a fost stabilit la nivelul mai multor unități de învățământ. Un exemplu în acest sens este Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș. Conducerea unității a făcut public planul personalizat pentru învățarea online:
,,- Am organizat un nou orar al școlii pentru învățare online cu număr de ore video redus față de orarul standard la maxim 3 pe zi, unele ore alternate o dată la două săptămâni
– Am redus dimensiunea unei ore la 40 minute cat recomandă specialiștii că trebuie să stea conectați continuu la device-uri copiii
– Am configurat platforma de învățare G Suite de la Google creând clase, conturi pentru toti elevii si profesorii din scoală, niveluri de învățământ pentru a putea utiliza instrumentele Google: Classroom, Drive and docs, Calendar, Hangouts, etc.
– Am oferit cursuri pentru profesori de folosire a platformelor educaționale cu toate facilitățile de învățare online, de gestionare a situației speciale în care ne aflăm, de interacțiune cu elevii și părinții în această perioadă
– Căutam solutii pentru cei aproximativ 50 de elevi din 960 înscriși cu care școala nu a reușit să stabilească legătura pe perioada stării de urgență pentru a-i coopta în sistemul învățarii la distanță cât și pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.
– Munca profesorilor se împarte în trei componente: una de pregătire a lecțiilor online, a doua de desfășurare a acestor întâlniri video cu clasele de elevi conform orarulului și o a treia de verificare si evaluare a soluțiilor transmise de către elevi prin intermediul platformelor educaționale,,.