O mamă din Slatina și cei trei copii ai săi, noii pacienți cu COVID-19. Simptomele- în a 14-a zi de autoizolare

1874

Ultimele  4 cazuri  confirmate  cu infectia COVID -19 de la nivelul județului Olt sunt o mamă și cei trei copii ai săi, din Slatina. Rezultatul testului tatălui copiilor este negativ.

Ghinion pentru o familie de slătineni întorși în urmă cu 14 zi din Marea Britanie. Cei cinci membri ai familiei au stat în autoizolare la domiciliu, iar în ultima zi de monitorizare au dat semne de boală.

Potrivit DSP Olt, mama și cei trei copii au prezentat semne clinice de boala, respectiv: febra moderată, disfagie și tuse seacă. ,,Din ancheta epidemiologica  reiese că debutul a fost cu disfagie și tuse seacă, simptome care au debutat din a XIV- a zi de autoizolare ( cele 4 persoane se aflau în autoizolare la domiciliu , având antecedente de călătorie). La data prezentei, pacienții se află internați în Spitalul COVID, cu stare generală bună ( afebrili în ultimele 24 de ore ). Pacienții se află în supraveghere și tratament, conform ghidului terapeutic. Ancheta  bacteriologică este în derulare,, arată DSP Olt, într-un comunicat de presă remis redacției.

Oltul are confirmate 17 cazuri de coronavirus.