Kituri de protecție pentru medicii de familie

244

Medicii de familie din Slatina își vor desfășura activitatea în siguranță. Primăria le-a oferit gratuit materiale de protecție. Zeci de mii de măști și mănuși vor ajunge în cabinetele acestora până la sfârșitul acestei săptămâni. Ceva materiale de protecție au ajuns și în cabinetele colegilor din teritoriu, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Medicii de familie din Olt, aflați în prima linie a luptei cu COVID 19, au primit, în ultima perioadă, măști și mănușde protecție de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit lui MIHAI UNGUREANU, președintele Asociația Medicilor de Familie Olt, cantitatea nu este suficientă dar le permit să-și desfășurarea activitătea în siguranță pentru o perioadă de circa două săptămâni. Aceștia duc, însă, o lipsă acută de dezinfectanți.

Cel mai bine stau, din punct de vedere al materialelor de protecție, medicii din Slatina. Ei vor mai primii în perioada următoare, gratuit, o cantitate importantă de kituri de protecție constând în măști și mănuși. Acestea sunt oferite de Primăria Slatina și vor ajunge la medici până la sfârșitul acestei săptămâni.

La nivelul județului Olt situația privind evoluțșia coronavirusului este una bună. Până acum din cele 14 persoane confirmate, șapte s-au vindecat, iar restul sunt în stare bună. În plus, niciunul dintre pacienți înregistrați nu este cadru medical.