Doliu în folclorul românesc: Solistul Nelu Bălășoiu, răpus de coronavirus

820

Cunoscutul interpret de muzică populară Nelu Bălășoiu a murit. Era infectat cu coronavirus, iar în ultimele zile era internat în stare gravă la Spitalul din Suceava.

În această dimineață, Nelu Bălășoiu a decedat. 

În urmă cu câteva zile, solistul a fost confirmat cu Covid-19. Ionuț Bălășoiu, fiul artistului, și-a anunțat fanii în Vinerea Mare că tatăl său, Nelu Bălășoiu, în vârstă de 71 de ani a fost testat pozitiv cu coronavirus. De asemenea, acesta a mai anunțat că Nelu Bălășoiu a suferit un accident vascular cerebral și a intrat în comă. Azi, Ionuț a anunțat crunta veste.

„Din păcate tatăl meu a încetat din viață în această dimineață, în urma atacului vascular suferit săptămâna trecută! Vă rog din suflet să îmi respectați intimitatea și să îmi dați voie să pregătesc toate aspectele necesare înmormantării! Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și pentru faptul că v-ați rugat pentru el!”, a scris Ionuţ Bălăşoiu, fiul artistului, pe pagina sa de Facebook.

Nelu Bălășoiu a fost îndrumat de către tatăl său spre lumea artistică și a avut-o ca și profesoară pe Maria Lătărețu.Printre melodiile care l-au făcut celebru se pot enumera „Pentru măicuța bătrînă”, „Leliță cu flori pe conci”, „Mân­druța cu ochii verzi”, „Mândra mea din deal de șură”, „Dra­gostea-i un lucru mare”, „Te caut, mândro, de mult”, „Leliță de la Tismana”, „Dusei calul pe islaz”, „Plecai să mă plimb pe luncă” și „Aseară fusei la moară”.

A activat la Taraful din Vânju Mare, la Casa de Cultură din Drobeta-Turnu Severin și la Casa Armatei din același municipiu, apoi în cadrul Rapsodiei Române. O perioadă de succes din cariera sa a constituit colaborarea cu Maria Cornescu, care ulterior i-a devenit soție.