Românii din Anglia, cei mai afectați de coronavirus. Situația din Marea Britanie mult mai gravă decât în Italia

961

Aproape 750 de români dina fara granițelor au fost confirmați cu coronavirus, cei mai mulți-422 au fost în Italia. Aproape 10% dintre concetățenii noștri confirmați cu COVID 19 care muncesc în afara României au fost uciși de virusul chinezesc. Cei mai mulți dintre ei și-au găsit sfârșitul în Marea Britanie  unde o treime dintre cei confirmați au murit.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 732 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 13 în Germania, 57 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 61 de cetățeni români aflați în  străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.