Societăți prinse în Slatina cu produse expirate și speculă cu făină, iar la Curtișoara cu țigări de contrabandă

193

Polițiștii olteni au continuat activitățile în domeniul combaterii criminalitășii economice, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt aplicând în ultimele 24 de ore 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

 

,,Astfel, în urma unui control efectuat la un supermarket din municipiul Slatina, s-a constatat faptul că diverse produse oferite spre vânzare, aveau termenul de valabilitate expirat. Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar produsele au fost confiscate. Tot pe raza municipiului Slatina, alți doi agenți economici comercializau produse alimentare, respectiv făină, fără a deține documente legale de proveniență, fiind sancționați cu amenzi în valoare de 5.000 lei. Totodată, pe raza Comunei Curtișoara, un agent economic care oferea spre comercializare țigarete fără timbru fiscal, a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar întreaga cantitate de produs a fost confiscatăʺ, a transmis Prefectura Olt.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali sunt prezente la datorie pentru menținerea ordinii și siguranței publice în zone cunoscute cu aglomerări. Cetățenii județului sunt sfătuiți să evite deplasările inutile pentru a preveni și limita infecția cu noul Coronavirus.