Acordarea de tichete sociale de urgență în Slatina, supusă aprobării aleșilor locali

105

Aleșii Slatinei au fost convocați pentru astăzi în ședință extraordinară de urgență, pe ordinea de zi figurând și aprobarea normelor locale de acordare ajutoare sub formă de tichete sociale, în perioada stării de urgență instituită prin decret prezidențial.

Slătinenii cu venituri reduse vor beneficia de tichete sociale în valoare de 300 lei/lună, potrivit Hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență nr. 4/06.04.2020. Beneficiari vor: persoanele fără adăpost care nu beneficiază de servicii de cazare și masă din partea autorităților locale; persoanele vârstnice peste 65 de ani cu pensie cel mult egală cu pensia minimă garantată de stat (704 lei); familiile/persoanele singure beneficiare de ajutor social; familiile beneficiare de alocație de susținere; familiile/persoanele singure care nu realizează venituri.

Tichetele sociale acordate vor fi nenominale și vor fi grupate în carnete de câte 30 de bucăți, valoarea totală a acestora fiind de 300 lei/familie sau persoană singură. Acestea pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, articole de protecție individuală,
produse de curățenie și igiena corporala sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Primăria a estimat un număr de 1000 de persoane singure/familii beneficiare/ lună.