FOTO / Acțiune ,,fulger” la Slatina și Caracal. A curs cu amenzi cât pentru o săptămână

2477

Sanctiuni contravenționale în valoare de aproape 180.000 de lei au fost aplicate iaseară, în cadrul unor acțiuni “fulger” pentru verificarea modului de respectare a Ordonanțelor Militare, desfășurate pe raza municipiilor Caracal și Slatina.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliției Române, au continuat să acționeze pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanțele militare, în perioada stării de urgență.
,,Ieri 11 aprilie, în intervalul orar 18.00-22.00, peste 120 de polițiști, jandarmi și militari MApN au verificat modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, pe raza municipiilor Caracal și Slatina.
În cadrul acțiunilor au fost constituite dispozitive pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină.
În cele 4 ore, polițiștii au verificat în trafic 670 de autovehicule și au legitimat aproape 1000 de persoane.
Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 105 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 179.050 de lei.
Din totalul sanctiunilor aplicate, 85 au fost pentru nerespectarea măsurii restricționării circulației, impusă de Ordonanța Militară nr. 3/2020, în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, valoarea acestora fiind de 174.100 lei.
13 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, iar 2 pentru încălcarea norme legale.
În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare.” se arată într-un comunicat al IPJ Olt.
Polițiștii atrag atenția că, astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare pe raza întregului județ, polițiștii acționând permanent în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri de ordine publică, în vederea asigurării unui climat de siguranță publică, prevenirii și limitării  răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a combaterea fenomenul infracțional de orice gen.