Oraș din Olt, fără PRIMAR. Prefectura a emis ordinul de ÎNCETARE a mandatului

1555

După ce a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, Pantelie Rotaru rămâne fără mandatul de primar al orașului Drăgănești-Olt.

,,Prefectul Județului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, a emis, în ziua de 08.04.2020, ordinul de încetare de drept a mandatului de Primar al Orașului Drăgănești-Olt, în urma sentinței penale pronunțată de Judecătoria Caracal și rămasă definitivă prin Decizia Curții de Apel Craiova. Atribuțiile de primar ce i-au fost conferite de lege vor fi exercitate de drept de către viceprimar.,, a transmis Prefectura Olt.

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis pe 26 martie să mențină sentința de condamnare a primarului orașului Drăgănești, Pantelie Rotaru, emisă de instanța de fond prin care edilul era condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare, cu suspendare. El nu mai are dreptul de a-și exercita funcția, trebuind însă să execute la primărie muncă în folosul comunității.

Instanța a hotărât astfel: ,,Respinge ca tardiv apelul declarat de inculpatul Motroc Cristian. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Rotaru Pantelie şi Ştefănescu Jianu Dumitru. Admite apelul parchetului. Desfiinţează sentinţa penală în parte. În baza art. 112 alin. 1 lit. e şi alin. 5 Cp. Confiscă de la inc. Rotaru Pantelie suma de 12590,51 lei pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare în cuantum de câte 230 lei reprezentând onorarii parţiale avocaţi oficiu pentru inculpatul Ştefănescu Jianu Dumitru, Motroc Cristian şi în cuantum de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inc. Rotaru Pantelie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  286/2020  26.03.2020”

Curtea de Apel Craiova a început judecarea apelului formulat de primarul oraşului Drăgăneşti-Olt, Pantelie Rotaru,acuzat de abuz în serviciu, în octombrie anul trecut. Anchetatorii au susţinut că primarul și-a reparat mașina pe banii primăriei, prejudiciul adus bugetului local fiind de aproape 13.000 de lei.