VIDEO INCREDIBIL Zeci de olteni carantinați, protest la înălțime

791

Direcția de Sănătate Pulică Dolj în centrul unui nou scandal. Zeci de olteni îi acuză pe angajații instituției că i-a sechestrat în hotelul în care au fost carantinați. Oamenii au protestat pe terasa superioară a hotelului. Potrivit acestora, se află în carantină de 15 zile.

Aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină s-au urcat, joi după-amiază, pe terasa hotelului din Craiova unde se află în carantină. Oamenii spun că sunt în carantină de 15 zile, iar DSP nu le permisteîncă să plece acasă. La scurt timp după ce protestul a devenit public, un angajat al DSP le-a promis că vor pleca acasă.

„Astăzi, până în ora 12 trebuia să fim plecaţi acasă toţi. DSP ne pune să sunăm la Poliţie, Poliţia la DSP. Nici unii nu-şi asumă răspunderea”, a spus unul dintre protestatari.

„Ne-au sechestrat!”, a spus un alt bărbat.

După apariția în spațiul public al protestului, DSP Dolj a dat vina pe birocrație pentru situația creată.

„Nu ştiu de ce sunt nemulţumiţi. Ştiu că un număr de persoane care se aflau în carantină în acel hotel trebuie să iasă astăzi din carantină. Am luat legătura cu colegele mele de la Serviciul epidemiologie care mi-au spus că au întocmit avizele epidemiologice şi că, în momentul ăsta sunt transmise către hotel pentru le primi cei care trebuie să plece. (…)S-a aplicat procedura care este afişată pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Toţi care pleacă astăzi sunt asimptomatici şi, conform procedurii, nu se fac teste”, a declarat Ştefan Popescu, purtător de cuvânt DSP Dolj.