17 posturile de soldat/gradat profesionist pentru UM Caracal și Deveselu

2064

Dacă ai între 18-50 ani, ai aobsolvit cel puțin 10 clase, deții de permis de conducree și îți dorești o carieră militară, Centrul Militar Județean Olt recurtează în această perioadă soldați/gradați profesioniști. Te poți înscrie de la distanţă, online, până la data de 29 aprilie, în vederea participării la procesul de recrutare.

2810 locuri în 28 de județe și în București sunt scoase la concurs pentru viitorii soldați/gradați profesioniști. Dintre acestea, 17 locuri sunt în Olt: 15 la UM 02628 Garnizoana Caracal și 2 la UM01871 Garnizoana Deveselu. Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală DUPĂ încetarea stării de urgenţă. Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 2-3 septembrie.  Primul modul de pregătire va începe în data de 28 septembrie.

,,Pentru începerea procesului de recrutare trebuie să contactezi personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, la numerele de telefon și/sau adresele de e_mail care pot fi descărcate accesând unul dintre următoarele link-uri: https://bit.ly/33DgbJV , https://bit.ly/3brzI2M,  shorturl.at/dekQX şi shorturl.at/OY369. Telefonic și/sau prin e-mail ori fax se vor obține informațiile solicitate și se vor transmite informațiile și documentele necesare înscrierii și/sau întocmirii dosarului de candidat, după caz. Pentru înscrierea în procesul de recrutare trebuie să trimiţi un e_mail la biroul informare-recrutare de care aparții, cu datele de contact (adresă, număr de telefon), data nașterii, studiile absolvite sau în curs de absolvire și opțiunea ta privind instituția de învățământ.ʺ, a anunțat CMJ Olt.

Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea: probelor psihologice (test de aptitudini, de personalitate și situațional); probelor fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 40 sec. ; alergare pe distanța de 2000 m cu baremul de 10 min.); interviului de evaluare finală.
Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Toţi candidaţii admişi vor fi introduşi într-o bază de date unică, inclusiv punctajele individuale, calculate în momentul întocmirii dosarului de candidat, şi vor participa la repartizarea computerizată în funcţiile scoase la concurs. Concursul este pe post, nu pe total locuri. Fiecare candidat va intra în competiţie, pentru locul ales, cu ceilalţi candidaţi care au ales acelaşi post. Va ocupa locul acel candidat care va avea cel mai mare punctaj.