Magistrații Tribunalului Olt îi dau dreptate fostului polițist Dan Dumitrescu. Victorie în procesul cu IPJ Olt

742

Polițistul din Caracal destituit pentru presupuse legături cu clanurile mafiote din Caracal a obținut o victorie de etapă în lupta cu Inspectoratul Județean de Poliție Olt. Tribunalul Olt i-a dat câștig de cauză în procesul intentat pentru anulare a dispoziției șefului IPJ Olt de destituire. Hotărârea nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Olt au hotărât să anuleze dispoziţie şefului IPJ Olt de destituire a lui Dan Dumitrescu, din Caracal, căruia i-au fost imputate presupuse legături cu clanurile mafiote din oraș. Hotărârea nu este definitivă.

Potrivit magistraților de la Tribunalul Olt, care au judecat pe fond această cauză, IPJ Olt trebuie să-l repună în funcţie pe Dan Dumitrescu şi să-i achite acestuia contravaloarea salariilor indexate, majorate şi reactualizate, la data plăţii efective, dar și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat dacă și-ar fi continuat activitatea.

Realitatea Oltului a atras atenția încă de la început cu privire la acest deznodământ. Motivele invocate în dispoziția de destituire erau puerile, vizând doar presupuneri, fiind invocate doar articole de presă. În plus, decizia a venit la scurt timp după ce activitatea polițistului fusese evaluat printr-un calificativ bun.

Dan Dumitrescu a susținut de la demararea anchetei interne că aceasta ar fi plecat de la acuzațiile făcute de Remus Rădoi, zis Codiță, unul dintre interlopii caracaleni.

Fostul polițist Dan Dumitrescu a negat acuzațiile care i-au fost aduse și le-a contestat, încă de la început, printr-un memoriu adresat Ministrului de Interne. El a fost susținut pe parcursul acestei perioade de unul dintre sindicatele oamenilor în uniformă.