Zeci de olteni găsiți pe stradă, amendați pentru nejustificarea motivului privind urgența ieșirii din casă

586

În ultinele 24 de ore, sute de polițiști au acționat pe raza județului Olt, verificând persoanele aflate în izolare sau carantină și legitimându-i pe cei depistați pe stradă. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 162.000 lei.

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și militarii execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență. În ultimele 24 de ore, aproximativ 480 de oameni ai legii au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

,,Au fost efectuate aproximativ 1327 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate. Au fost efectuate 46 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 162.000 lei.ʺ, arată Prefectura Olt.

Autoritățile insistă ca cetățenii județului să respecte măsurile impuse. ,,Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. Insistăm să respectați cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemieiʺ, a transmis prefectul județului Olt, Florin Homorean.