ALERTĂ Au început să moară cadrele medicale. După o asistentă, un ambulanțier a pierdut lupta cu virusul

423

Ministerul Sănătății confirmă,în această seară, primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical, ca urmare a infectării cu virusul chinezesc la muncă. Este vorba despre un ambulantier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID 19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv in data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020.

“Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava. In prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Anterior, o asistentă medicală a fost raportată ca decedată din cauza COVID-19, însă aceasta luase virusul în timpul unei vacanţe în Antalya. Ambulanţierul de 53 de ani este prima persoană care s-a infectat în timp ce îşi desfăşura activitatea.