Incendiu cu urmări deosebit de GRAVE: un om și sute de animale carbonizate

494

Un bărbat de 33 de ani a fost carbonizat, iar peste 700 de animale au murit la o fermă din Ialomița. Totul s-a întâmplat în urma unui incendiu puternic ce a avut loc în localitatea Amara.

Opt ore s-au chinuit pompierii să stingă un incendiu izbucnit la o fermă din Amara, județul Ialomița. Un om și sute de animale au fost murit în chinuri groaznice.

 

“Incendiul a fost lichidat la ora 03.30. Victima era un bărbat, în vârstă de 33 de ani. Flăcările au distrus ferma pe o suprafaţă de circa 600 mp, iar 600 de ovine, 100 de caprine, trei bovine şi un asin au fost găsite fără suflare. În foc au mai ars elemente de construcţie şi mobilier, un autoturism, harnaşamente pentru cai, trei atelaje, aproximativ 200 de baloţi de paie şi lucernă, 10 tone de porumb şi 8 metri cubi de material lemnos”, se arată într-un comunicat al ISU Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, primele informaţii indică folosirea intenţionată sau din culpă a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În foc au mai ars elemente de construcţie şi mobilier, un autoturism, harnaşamente pentru cai, 3 atelaje, aproximativ 200 baloţi de paie şi lucernă, 10 tone de porumb, şi lemne depozitate în fermă. Pe timpul intervenţiei s-a reuşit salvarea a circa 300 de oi şi a 9 cai, precum şi a unor utilaje agricole.

Primele informaţii furnizate de ISU Ialomiţa indică folosirea intenţionată sau din culpă a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Incendiul a fost stins duminică dimineaţă, în jurul orei 3.30.