VIDEO Romii din Balș, bairam în plină stare de urgență. Muzică și dans în ciuda autorităților

2337

Cetățenii de etnie rromă din Balș par să nu fie interesați de ordonanțele militare emise de guvern. După ce în week-end au pus-o de-o răzmeriță, solicitând primarului să le ducă de mâncare, astăzi au pus-o de un bairam. Muzica și dansul au cuprins străzile pe care aceștia locueisc. Nu știm dacă au făcut-o de bucurie pentru că edilul le-a răspuns solicitărilor sau pentru a mai uita de zilele amare când nu mai pot merge… la muncă.

Comunitățile de rromi par a fi stat în stat. Interdicțiile impuse prin ordonanțele militare nu sunt și pentru ei. circulă când vor pe unde vor, se adună ca la nuntă și o mai pun de un bairam sau se revoltă cu toții pentru că nu li se aduc cele necesare unui trai decent, dacă tot li se interzice să mai meargă la… muncă.

Autoritățile par depășite de noiamul de probleme din această perioadă și-i scapă din vedere, de cele mai multe ori. Mare lucru nu fac nici atunci când aplică legea că, doar nu sunt proști concetățenii noștri să plătească amenzile. Iar ca să le impui respectarea regulilor valabile pentru toți ar trebui ca în fiecare astfel de zonă să se deplaseze militarii ca să-i păzească.

La Balș, în week-end, rromi de pe mai multe străzi au pus-o de o răzmeriță, nemulțumiți că primarul nu le aduce de mâncare. Astăzi, aceleași persoane au pus-o d eun baizam. muzica a răsunat la maxim, iar ei au dansat ca la nuntă pe ulițele care le aparțin, la figurat. Și ca să le mai dea o palmă pe obraz autorităților, care se dovedesc impotente să le impună respectarea legii, au transmis totul live pe facebook.

Iată mai jos dovada:

Publicată de Pikolo Dulce pe Joi, 2 aprilie 2020