Speculă cu măști de protecție, la Slatina

534

Numărul oltenilor care încearcă să profite de situația creată de pandemia de coronavirus crește de la o zi la alta. Unii aleg să facă speculă cu produse alimentare de larg consum, alții cu materiale de protecție. Cei care sunt prinși plătesc scump astfel inițiative. Este și cazul unei femei din Brebeni surprinsă în timp ce încerca să vândă măști de protecție la suprapreț. Polițiștii încearcă acum să afle de unde procurase femeia măștile pe care le vinde la un preț de zece ori mai mare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au organizat o acțiune, în urma căreia au surprins o femeie, de 53 de ani, din comuna Brebeni, în timp ce încerca să comercializeze, pe raza municipiului Slatina, 100 de bucăți măști de protecție.
,,În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceasta nu deține documente de proveniență și nu este autorizată să efectueze astfel de activități de comerț.
Femeia a solicitat în schimbul măștilor de protecție suma de 6 lei/buc.” se arată într-un comunicat al IPJ Olt.
Polițiștii de investigare a criminalității economice au sancționat contravențional persoana respectivă cu amendă în valoare de  5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/ 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.
Cele 100 de măști de protecție au fost indisponibilizate.