Spitalul SLATINA intră în LUPTA cu CORONAVIRUSUL

1298

Spitalul Județean de Urgență Slatina este pregătit să primească și să trateze, în condiții bune 25 de pacienții cu coronavirus. În acest sens au fost eliberate două corpuri de clădire și au fost stabilite toate ciruitele necesare. Unitatea medicală dispune de aparatura medical necesară, dar și de echipamentul de înaltă protecție pe care să0l folosească personalul care-i va îngriji pe bolnavi.

Spitalul Județeand e Urgență Slatina a decis să vină în sprijinul unității medicale din Caracală și să preja o aprte dintre pacienții cu COVID. În acest sens au fost dispuse o serie de măsuri, menite ca pacienții cu alte afecțiuni să fie separați de cei suspecți sau confirmați cu COVID 19. Informații importante despre relocările de secții au fost făcute publice de managerul unității emdicale Cătălin Rotea.

În secțiile golite de pacienți pentru a face loc bolnavilor cu coronavirus sau a celor suspectați că au contactat virusul ucigaș vor putea fi tratați, în condiții bune, 25 de pacienți cu COVID 19, forme ușoare și medii.

Conducerea spitalului slătinean a susținut că,la nevoie, unitatea medicală poate suplimenta numărul de paturi pentru pacienții cu coronavirus ce ar putea fi tratați. Potrivit conducerii unității medicale, instituția dispune atât de personal medical, materiale sanitare și de protecție cât și de aparatură necesară pacienților care au nevoie de suport de ventilație.

Conducerea unității medicale a stabilit ca începând de mâine pacienții să fie triați pe două categorii: cu afecțiuni respiratorii și fără afecțiuni respiratorii. În plus, pentru a nu suprasolicita personalulo, până la apariția unui val de pacienți cu coronavirus, o parte din personalul medical a fost trimis acasă în concediu, cu condiția de a fi pregătiți să revină la serviciu, atunci când li se cere așa ceva, a mai afirmat Cătălin Rotea.

Spitalul Județean  de Urgență Slatina va putea prelua pacienții cu coronaviru încă de mâine, unitatea medicală fiind pregătită, iar personalul instruit pentru a face față acestei provocări extraordinare.