Managerul Spitalului Slatina: AVEM echipament de PROTECȚIE… personalul va fi protejat la maxim

573

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina a declarat astăzi, printr-o postare video pe pagina sa de socializare, că unitatea medicală dispune de echipament de protecție pentru angajați, într-un număr suficient pentru a acoperi necesarul pentru două săptămâni. Potrivit acestuia, stocul de astfel de materiale, dar și de dezinfectanți, se completează periodic, fiind în derulare mai multe contracte de achiziție. El a dat asigurări că personalul medical va dispune de echipament complet de protecție.

Spitalul slătinean este pregătit să primească pacienții suspecți de COVID 19 și pe cei diagnosticați cu coronavirus. Implicarea unității medicale în lupta cu coronavirusul se face în condițiile în care se pune accent pe protejarea personalului medical și al celor care așteaptă vindecarea în acest spital. Potrivit managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea, spitalul dispune de echipament de protecție pentru a feri personalul medical de infectare cu virusul chinezesc.

Managerul SJU Slatina a precizat că unitatea medicală a început să se pregătească din timp pentru ceea ce urmează, primele achiziționări făcute datând de mai oine de o lună de zile.

Rotea a precizat că de la apariția primelor cazuri de coronavirus în țară au fost luate măsuri speciale în spital. Acestea au vizat atât o mai atentă evaluare a pacienților de la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a nu ajunge pe secții persoane care ar fi putut fi infectate cu COVID 19, asigurarea igienei în incinta unității medicale și protecția personalului. Acest lucru reiese clar și din fișele de magazie prin care au fost disponibilizate materialele de protecție și dezinfectanții. Cantitățile fiind, în această lună, de trei ori mai amri decât de obicei.