Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici

293

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, cu puțin timp în urmă, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor și medicilor. Nu au voie să refuză internarea unui pacient, indiferent de motiv, pentru că intră sub incidență penală.

“Orice pacient poate fi suspicionat, chiar dacă nu există testarea la nivelul UPU. Pacientul care are altă patologie se va interna în spitalul la care s-a prezentat sau la un spital stabilit de DSP.

Refuzul unui pacient cade sub incidența penală. Atragem atenția managerilor și medicilor că pacienții nu pot fi refuzați pentru că nu există confirmare sau infirmare COVID-19”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a mai anunțat că personalul medical poate fi, în această eprioadă, detașat către alte unități medicale, în funcție de nevoi, iar aceștia nu au dreptul de a refuza detașarea /delegarea.

”Începând cu data prezentului ordin personalul de specialitate din zona medicală, angajați ai unităților sanitare publice pot fi delegați la alte unități medicale publice. Personalul medical nu poate refuza detașarea sau delegarea. Dacă deplasarea se face în altă localitate decât cea de domiciliu, autoritățile publice au obligația de a asigura cazarea. Ministerul Sănătății și CNAS vor emite un ordin comun privid plata cadrelor medicale în cazul detașării/delegării.”, a spus Raed Arafat.